Prišel je čas poletja, ko odidemo na dopust, da se spočijemo in naberemo novih moči za jesen. Nekateri poležavate na plaži, drugi ste športno aktivni, zopet tretji nekje vmes. Vsi pa se družimo z domačimi ali prijatelji. 🌞🤿🏊
Rad bi vas spomnil na mojo knjigo Odvetniške Skrivnosti in zakaj je ta knjiga idealna za branje za poletni dopust?
a. Je izjemno kratka
Knjiga Odvetniške Skrivnosti ima samo 116 strani. To je ravno prav. Tisti, ki radi berete jo boste prebrali v dveh popoldnevih. Tisti, ki berete malo manj pa jo boste prebrali v nekaj dneh. Knjiga je napisana tako, da vas bo potegnila vase in je ne boste izpustili iz rok do zadnje strani.
b. Knjigo priporoča veliko strokovnjakov
V knjigi Odvetniške Skrivnosti boste lahko prebrali kaj si o knjigi mislijo bančniki, podjetniki, stečajni upravitelji, profesorji, odvetniki, davčni svetovalci, Blockchain strokovnjaki, notarji in mnogi drugi.
c. Ima veliko zgodb
V knjigi je izjemno veliko zgodb iz odvetništva, in sicer knjiga vsebuje tako zgodbe iz življenja posameznika, kot zgodbe iz življenja podjetnika. Zgodbe so tragične in tudi vesele. Nekatere se berejo kot kriminalke, zopet druge kot drame pri katerih boste jokali. Ob nekaterih pa se boste nasmejali do solz.
d. Je smešna
Vsebino knjige povezujejo duhoviti vložki, ki omogočajo lažje branje kot so »ne sprašujte sebe, vprašajte nas« ali »svojega zakonca spoznaš, ko ga srečaš na sodišču« ter še mnogo podobnih duhovitosti.
e. Pomaga vam pri izboru odvetnika
Knjiga vsebuje koristne nasvete, kako si lahko izberete primernega odvetnika in na kaj morate biti pozorni pri izbiri. Tega vam nihče na trgu ne bo povedal, zato je ta knjiga iz vidika izbire odvetnika unikatna, ker boste dobili jasna navodila kako si lahko izberete odvetnika, ki bo pravi za vas. Na koncu poudarim, da se mora stranka pri odvetniku, ki je ne samo njen mentor in svetovalec, ampak na koncu velikokrat tudi prijatelj, dobro počutiti in mu zaupati, saj je zaupanje temelj vsakega odnosa.
f. Knjiga je prodajni hit in jo hvalijo tudi kolegi odvetniki
Do sedaj je bilo prodanih približno 350 izvodov knjig. Knjiga je napisana tako, da objektivno predstavi delo odvetnika. Spoštovani kolega odvetnik Andrej Razdrih pa je v zadnji reviji Pravna praksa izpostavil tudi dejstvo, da take knjige do zdaj v Sloveniji še ni bilo in da z vidika promocije odvetništva kot službe, ki je namenjena pomoči ljudem, da se lažje znajdejo v pragozdu predpisov in v konfliktnih situacijah, predstavlja dobrodošel prispevek k dvigu pravne kulture v naši državi.
g. Spoznali boste kakšne pravne možnosti imate
Rdeča nit knjige je ideja, da je potrebno pravne probleme reševati pravočasno in pravilno. Vsak si mora čim prej poiskati pravno pomoč, pri čemer boste skozi knjigo prepoznali morebitni svoj pravni problem ali pravno področje, ki ga nimate urejenega, pa bi ga radi imeli. Ko boste knjigo prebrali boste lahko v miru razmislili o ureditvi določenih pravnih področij.
h. Ta knjiga ni za vsakega
Ta knjiga vam ne bo pomagala, če boste pravne probleme ignorirali. Največ težav (tudi po mnenju kolegov odvetnikov) v praksi je, ker pravnih problemov ne rešujete od začetka in sproti. To pomeni, da takoj ko pomislite, da boste sklepali pogodbo, ali vlagali tožbo, ali naredili neko dejanje, kjer se vam samo zdi, da bi bilo dobro vprašati odvetnika, to tudi storite. Stroški bodo zanemarljivo majhni, vi pa boste imeli zadevo urejeno, s tem pa se boste izognili poznejšim težavam in visokim stroškom.
i. Imeli boste manj težav
Na splošno ljudje ne poznajo prava, zato ne vedo kaj narediti in na koga se obrniti. Počutijo se nemočne in strah jih je za njihovo prihodnost. Sprašujejo kako lahko pravni problem vpliva na njih in njihovo premoženje. Nekateri so jezni, drugi žalostni, zopet tretji razočarani. Prav vsi pa navajajo, da pravni problemi vplivajo na njihovo zdravje, ker ne spijo, ker se sekirajo, ker jih vsakič ko dobijo kakšno pošto stisne v prsih. Ko boste prebrali knjigo boste vedeli kako se lotiti vaših pravnih problemov na pravi način, brez nepotrebnih skrbi.
j. Je zelo enostavno dostopna
Knjigo lahko kupite v vsaki knjigarni. Če je v vaši knjigarni slučajno nimajo povprašajte, kje jo imajo, ali pa kdaj jo lahko dobijo. Poleg tega lahko nakup opravite tudi na spletu www. OdvetniskeSkrivnosti. si
P.S. Naj vam zaupam izjemno varovano skrivnost. Trenutno se pogovarjam o izdaji knjige v državi, ki ima 60 milijonov prebivalcev in to samo zato, ker je ena multinacionalka prepoznala izjemen pomen knjige in njen doprinos k pravni varnosti tako za fizične osebe kot za podjetnike.
Želim vam lep dopust in vabljeni k branju.
Gregor Verbajs, odvetnik
Gregor Verbajs