Gregor Verbajs

Dragi podjetniki,

če imate podjetje, ki aktivno dela na svojem razvoju in rasti, potem bo to morda najpomembnejši blog zapis, ki vam je kadarkoli prišel pod roke.

Zakaj?

Ker bom z vami delil največjo skrivnost v odvetniškemu poklicu, ki se tiče sodelovanja odvetnika s podjetji.

Seveda ste se sedaj zagotovo vprašali, kaj je ta skrivnost in zakaj bi z odvetnikom sklenili pogodbo o opravljanju odvetniških storitev, ki jo omenjam v uvodu?

Skrivnost je v tem, da si z odvetnikom zagotovite vsaj (ampak res vsaj) 18 prednosti, ki jih sicer ne bi imeli. Verjetno pa vam še nihče ni predstavil vseh 18 prednosti.

Glede vprašanja, zakaj bi z odvetnikom sklenili pogodbo, pa ima vsaka stranka svoj odgovor, nedvomno pa boste tudi sami našli vsaj en razlog, zakaj bi bilo dobro sodelovati z odvetnikom.

Že s svojimi objavami na blogu vam poskušam pomagati, da svoje pravne probleme kar najhitreje in najlažje rešite. V ta namen vam ponujam konkretna navodila, vzorce izjav, ugovorov, pogodb, itd.

To počnem zato, ker je moje poslanstvo ozaveščati o pomenu pravočasnega in ustreznega reševanja pravnih problemov in s svojim strokovnim znanjem pomagati pri njihovem reševanju. Povedano še drugače, to počnem zato, ker vsakodnevno vidom veliko nesrečnih zgodb, ki jih ne bi bilo, če bi dobili pravočasni nasvet odvetnika.

Zakaj je dobro imeti odvetnika »na pavšalu«:

 1. Predvidljivi stroški: Mesečni pavšal omogoča predvidljive pravne stroške, kar olajša načrtovanje proračuna in finančno stabilnost podjetja.
 2. Prihranek časa: Sodelovanje z odvetnikom vam omogoča, da se osredotočite na svoje poslovne aktivnosti. Dovolite mi, da se spopadem z vašimi pravnimi težavami, medtem ko vi počnete tisto, kar najbolje znate: vodite podjetje, opravljate svoj poklic ali svoj čas posvetite družini ali hobijem.
 3. Prihranek denarja: Kako že pravijo: »čas je denar«, in res je. Pravni problemi z odvetnikom so rešeni hitreje in bolje, kar je gospodarneje in ceneje, poleg tega pa je preventiva bolje od kurative, ker se določenih pravnih problemov, če niso pravilno rešeni, ne da nikoli več urediti.
 4. Hitra odzivnost: S pogodbo o mesečnem pavšalu imate takojšen dostop do odvetnika, kar pripomore k hitrejši in pravilnejši rešitvi pravnih težav. Odvetniki stranke na pavšalu obravnavamo prednostno ter smo za njih stalno dosegljivi.
 5. Reševanje sporov: Odvetnik lahko izvaja pogajanja in rešuje spore z vašimi poslovnimi partnerji, strankami ali zaposlenimi, kar omogoča hitrejše rešitve in zmanjšuje potrebo po sodnih postopkih.
 6. Zaščita intelektualne lastnine: Odvetnik lahko pomaga zaščititi vaše patente, avtorske pravice, znamke in druge oblike intelektualne lastnine ter s tem ohranjati konkurenčno prednost.
 7. Pravno svetovanje pri kadrovskih zadevah: Odvetnik vam pomaga pri upravljanju kadrovske politike, vključno s pogodbami o zaposlitvi, različnimi pravilniki in reševanju delovnih sporov.
 8. Nasvet o davkih: Pomagamo vam optimizirati davčno breme vašega podjetja, vključno s svetovanjem o davčnih ugodnostih in strategijah za obdavčitev ter zastopanjem pred davčnimi organi.
 9. Zagotavljanje spoštovanja GDPR: Pomagamo vam pri pravilni implementaciji Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR) ter ravnanju z osebnimi podatki vaših strank in zaposlenih.
 10. Pomoč pri pravdnih postopkih: V primeru sodnih postopkov vas odvetnik zastopa pred sodišči in vam pomaga doseči najboljše možne izide.
 11. Pogost in reden nasvet: Zagotavljamo vam redno svetovanje in pomoč pri pravilih in predpisih, kar vam omogoča boljše upravljanje in izogibanje morebitnim težavam. Poleg tega ste sproti seznanjeni z vsemi pravnimi novostmi na vašem področju.
 12. Specializirano znanje: S sklenitvijo dolgoročne pogodbe lahko odvetnik pridobi globje razumevanje vašega podjetja in vaših posebnih potreb. Tako vam lahko pomaga tudi pri poslovnih odločitvah.
 13. Povečana učinkovitost: Odvetnik lahko prilagodi svoje storitve specifičnim potrebam vašega podjetja, kar pripomore k boljši učinkovitosti in uspešnosti.
 14. Pravna varnost: Odvetniki zagotavljamo, da so vaši pravni dokumenti in poslovne odločitve skladni z zakonodajo, kar zmanjšuje tveganje za pravne težave.
 15. Izobraževanje zaposlenih: Odvetnik vam lahko pomaga izobraževati zaposlene o pomembnih pravnih vidikih vašega poslovanja. To je povsem naraven proces, saj se z vsakim reševanjem pravnih zadev vaši zaposleni dodatno izobrazijo o določeni pravni zadevi ter bodo tako v prihodnje bolje pripravljeni na posamezne zadeve, kar bo vodilo v pravno varnost vašega podjetja.
 16. Pravni nasvet po meri: Pogodba z odvetnikom omogoča, da odvetnik prilagodi svoj nasvet vašim specifičnim ciljem in potrebam podjetja.
 17. Nenehna dosegljivost: Odvetnik je strankam, ki jih ima »na pavšalu« na voljo ves čas in vam lahko pomaga takoj, ko ga potrebujete, saj vas obravnava prednostno.
 18. Boljši poslovni ugled: Sodelovanje s strokovnjakom na področju prava poveča vaš ugled in zaupanje strank, partnerjev ter investitorjev. Dokumente, ki jih sestavimo, takoj prepoznate kot delo pravnega strokovnjaka, kar poveča ugled in vašo suverenost pri poslovanju.

Pogodba o mesečnem pavšalu z odvetnikom tako prinaša številne koristi, ki vam pomagajo upravljati pravna vprašanja bolj učinkovito, zmanjšati tveganje in doseči večjo pravno varnost ter ugled za vaše podjetje.

Torej, kako si lahko zagotovite vseh 18 prednosti, ki so navedena zgoraj?

Enostavno.

Potrebno je narediti le eno.

Z odvetnikom morate skleniti Pogodbo o opravljanju odvetniških storitev.

Moja posebna ponudba:

Trenutno imam prostora še za 5 podjetij.

Ja, pet.

Fokus naše pisarne bo na vaše podjetje in na zagotavljanje vseh 18 prednosti, ki so navedene zgoraj.

To je to.

Zelo preprosto, zelo jasno in predvsem zelo učinkovito.

Običajno se naši odnosi s strankami razvijejo v prijateljski odnos, kjer poleg povsem pravnih in poslovnih zadev, rešujemo tudi zasebne zadeve strank, včasih se pa tudi zgolj družimo.

Torej, če potrebuješ kakršnokoli pomoč naše odvetniške pisarne pišite na gregor@op-verbajs.si in dogovorili se bomo za posvet in možnost sodelovanja.

Odvetnik Gregor Verbajs

Gregor Verbajs
Gregor Verbajs